pondělí 23. září 2013

Už i na vysokoškoláky došlo...

Tak i na nás došlo. První den ve škole. Samozřejmě se mi podařilo přijít pozdě, bez svačiny, jen s lahví vody, výtah nefungoval, takže jsem si vyšlápla čtyři patra pěšky (v rámci zdravého životního stylu mi to jen prospělo), poslouchala hodinu a půl o teorii žurnalistiky, pak další hodinu vytvářela něco jako článek, pak se další půlhodinu klepala, abych ho nemusela číst celému plénu, pak si dala přestávku a poté tři hodiny poslouchala pána, který vyvracel teorie, co nás naučili na bakaláři. Prostě první den, jak má být. Musím se vám pochlubit. 
Školu mám sice "jen" třikrát týdně, zato pokaždé do večera a vzhledem k tomu, že pak ještě 40 minut dojíždím na kolej :-/ 41 kreditů jen to buchne, jeden předmět v angličtině, velká challenge. 
Ale ještě si říkám, že ještě ne. Ještě je pořád na co se těšít, třeba na zkouškové :D né, konec vtípků. Na to, až s přítelem kompletně zařídíme náš pokoj na koleji, ještě tu nemáme všechny plakáty, fotky a tak. Na to, až si koupíme želvičku. Ano, takové miminko nanečisto, abychom věděli, jestli se společně dokážeme starat o živou bytost. Navíc jsem se zapojila do Buddy systemu, takže před týdnem mi přiletěla ruská studentka, které jsem musela pomoct se trošku zorientovat v Praze. Doufám, že jsem tím nesplnila jen svoji povinnost, která mě přidá body do výběrového řízení na Erasmus, ale získala jsem tím i novou, zajímavou kamarádku ze zahraničí. 
Jinak ještě před začátkem školy jsem vyrazila s maminkou nakupovat na Dny Marianne, podívejte se, jak to dopadlo :D
Většinou jsme nakupovaly na mamku, potřebovala věci na moji promoci. Takže šaty, silonky, boty, sako. Pak jsme si obě koupily kabelku :) Já podprsenku, řasenku a šaty. No a samozřejmě kosmetiku. :) L´occitane a Manufaktura. Měla jsem radost, že konečně jsem si mohla dovolit i věci, co bych si normálně nekoupila, protože 20% se přeci vyplatí. Za největší úlovek považuju tělový olej Pivoňka. Když ho vidíte poprvé, je to jen taková nenápadná lahvička s něčím vespod, ale když zatřesete!!
Nádherně voní a zanechává na pokožce takový jemný třpytivý film. Nádherná, i když pro některé zbytečná věc. Hlavně v červnovém senzaboxu byl pivoňkový sprchový gel a ještě jsem ho nezkoušela, společně to bude nádhera.

Mějte se krásně a díky, že mne čtete!! :) A.

6 komentářů:

  1. Taky máme školu třikrát týdně. Na první pohled se to zdálo býti geniální, ale po prvním týdnu, kdy dvakrát do týdne máme do osmi a jednou do šesti jsem si řekla, že to zas až taková výhra nebyla. Ale tak to prostě je. Krušný život studentů! Ale přesto jej mám tak ráda! (:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. podobný názor... kdybych se teď měla rozhodnout, tak do toho jdu znova, jsem ráda, že jsem student... ale ve středu jsem padla totálně na hubu a teď už jen tak dodělávám... a představa kolik mám projektů, seminárek a úkolů mě jen děsí :D

      Vymazat
  2. ten rozvrh je tragickej... :( vůbec ti ho nezávidím. Kdybys měla kolej blíž, tak možná, ale takhle se ti pomalu ani nevyplatí v ten čtvrtek vracet se. Co se dá dělat? Musíš se s tím nějak poprat. Zvládneš to.... doma tě bude čekat muž se Želvíkem, ti ti vždycky zvednou náladu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ve čtvrtek nejezdim, budu se vracet do práce, tak strávím tu pauzu asi tam ...
      jinak máš pravdu, pro želvičku jedem příští tejden a není nic lepšího, než když se vrátíš a někdo na Tebe čeká... a to mám každej den, kromě středy, kdy má ondra dýl :)

      Vymazat
  3. S tím rozvrhem ti moc nezávidím :/ když mi ukazovala sestřenka rozvrh, tak jsem docela čuměla, má taky jen tři dny školu ale od rána až do večera, skoro bez přestávky :O hrůůza.
    Tý jo, ten gel vypadá skvěle, musím si ho obstarat, miluju pivoňky :3

    OdpovědětVymazat
  4. Jééééé! :) Koukám, že se nákupy povedly. :) já musím vyrazit teď v týdnu po výplatě. Potřebuju nový kabát. A boty a spoustu věcí. :D

    OdpovědětVymazat